Финално намаление до -50 % >>Разгледай тук<<

Интересни факти и съвети за употреба на дамските обувки.

Posted by admin 15/11/2022 0 Коментар/и

Обувките са неразделна част от облеклото. Има огромно разнообразие на обувките в зависимост от сезона, повода , нуждите, а дори и традициите. Дамските обувки се предлагат в номерация от 36-41, рядко има и номерации, които започват от №35, а пък други са до №42. Повечето дамски обувки, които са в "нестандартни" номера се правят по поръчка, тъй като е трудно да се намерят тези номера на пазара.

Дамските обувки са един от най-важните елементи във визията и облеклото на всяка дама. Обувките трябва винаги да са добре съчетани с дрехите и разбира се, дамската чанта. Също така от голямо значение е и те да бъдат удобни, защото няма по-неприятно нещо от това обувките да те стягат или да са неудобни.

Първите обувкиИстория на обвките

До този момент най-старите обувки в света, които са открити са на 5500 години и са открити е Армения.  Обувката представлява кожена мокасина, направена само от едно парче волска кожа, пристегнато с кожена връв на пръстите и на петата.

 

 

Качество

Дамските обувки, които ние Ви предлагаме са най-подходящи за Вас, защото са перфектното съотношение между цена и качество. Моделите ни са здрави и надеждни. Качеството им е проверено  и изпитно с годините на работа, а най-значимата и важна оценка за нас, са стотиците доволни клиенти, които се връщат при нас отново и отново.

Съхраняване, употреба и почистване.

Друго много важно нещо за обувките, което много хора пренебрегват и нарушават, а това несъмнено води повреда на обувките е неправилната употреба и третирането с некачествени материали. За да запазим дамските обувки по-дълго време здрави и в добро състояние трябва ежедневно да полагаме грижи за тях. Има основни изисквания и правила за третиране на обувките:

  1. Дамските обувки трябва да се използват според сезона.
  2. Обувките трябва да се съхраняват при стайна температура, на сухо и прохладно място.
  3. Използването на дамските обувки през ден или два ще удължи значително техния живот.
  4. Стелките на обувките трябва да се сменят периодично.
  5. Проветрявайте ги редовно след носене.
  6. Когато затворените обувките се носят на бос крак има голяма вероятност да започнат да миришат и затова е препоръчително да се избягва носенето им без чорапи. Разбира се това не важи за летните сандали, чехли и джапанки.
  7. Ако на даден модел няма надпис „водоустойчиви“ (Gore-Tex, waterproof) е много вероятно при дъжд или сняг те да пропуснат.
  8. За мокрите обувки е най-подходящо да се сушат на стайна температура.
  9. Не изсушавайте обувките си принудително- парно, слънце или друг източник на директна топлина.
  10. Обувките не трябва да се съхраняват влажни.
  11. Не перете в машина (освен ако това не е изрично упоменато в инструкцията)!Не избелвайте !
  12. Преди пране проверете дали материалите, от които са изработени обувките позволяват това, след това ги почистете от кал и махнете връзките, ако има такива, защото те се перат отделно.
  13. Обувките от набук или велур се изчеткват със специална четка или средство за почистване на велур.
  14. Преди да излезете навън полирайте обувките си.
  15. За предпазване на обувките от неприятен мирис, използвайте специален дезодорант или пудра.

Видове дамски обувки

На пазара има огромно разнообразие на дамски обувки. Те се разделят по няколко признака. В зависимост от сезона, от материалите, с които са изработени и от формата ходилото.

Основните материали, от които се изработват всички видове обувки са: естествена кожа, еко кожа, лак, гума, и текстил. Материалите се използват в зависимост от сезона и нуждите на хората.

През пролетта се носят мокасини, балеринки, еспадрили, кларкове, кецове, маратонки, обувки на платформа, обувки на ток. Те биват изработени от различни материали естествена кожа, еко кожа, лак и най-предпочитан за този сезон е текстила, защото изпотяват на краката. Повечето от моделите, които са изработени от естествена и еко кожа са на дупки или с перфорация за да не запаряват краката.

Дамски обувкиПрез лятото носим сандали, чехли, джапанки и летни ботуши. Много хора носят и някои от пролетните модели. Моделите могат да бъдат изработени от всеки един от материалите споменат по-горе, а подметката да е на равно ходило, на ток или на платформа.

 

 

 

За есента залагаме на по-топли модели боти, високи и затворени кецове и по-затворени обувки. Моделите трябва да бъдат топли и удобни.

 

 

Зимата е сезона, в които имаме най-много изисквания към обувките си. През този сезон се носят боти, ботуши и кубинки. Обувките трябва да бъдат, водоустойчиви, топли, удобни, а подметката да е с дебел грайфер за да не се пързаляме на заледените участъци.

Проблеми и решения

Нашите модели могат да решат много от вашите проблеми. Ще забравите за неудобните обувки, които Ви правят мазоли и рани. Насладете се на дълги разходки сред природата и не на последно място внесете красота и стил във визията и облеклото си. Завършете тоалета си с перфектните за Вас дамски обувки. Не забравяйте да се тагнете с тях и в социалните мрежи и накарайте всички да Ви завиждат.Дамски обувки

И както е казала великата певица и актриса Бет Мидлър: "Дайте на момиче правилните обувки и тя може да покори света."

 

В нашия онлайн магазин ще намерите огромно разнообразие дамски обувки. И най-важното е, че при нас пестите пари, а не качество. Заповядайте и се уверете сами.

Вашият коментар